logo

Dear Lord – DEAR TRANE. A MODERN TRIBUTE TO JOHN COLTRANE

Review Dear Lord - DEAR TRANE. A MODERN TRIBUTE TO JOHN COLTRANEDear Lord – DEAR TRANE. A MODERN TRIBUTE TO JOHN COLTRANE

Zennez Records

I’ve found you’ve got to look back at the old things and see them in a new light’: gevleugelde woorden van Coltrane die deze cd meekreeg. Ze schetsen het opzet van de plaat. De muzikanten willen namelijk de 8 composities van Coltrane die je hier kunt beluisteren brengen zoals Trane ze zelf vandaag eventueel zou gebracht hebben. De Italiaanse elektrische en midi-gitarist haalt alles uit de kast om de geest van Coltrane weer tot leven te brengen. Het was dus helemaal niet de bedoeling een eenvoudige bewerking van de tunes te maken. Alles is grondig herzien en opnieuw bewerkt – en als je alleen maar de tracks beluistert, los van het doel, dan is dit best heel knappe muziek. Het streefdoel is natuurlijk heel ambitieus, want de groep meet zich met een reus. Velen zullen zich terecht afvragen of je dat met een giant als Trane kunt doen. Maar we moeten toegeven dat de muziek meesleept, dat de lyrische passages niet vergeten zijn, en dat ook dat de forse passages knap vorm hebben gekregen. Het samenspel tussen gitaar en sax neemt veelal zalige proporties aan, en bassist en drummer doen daar een ferme scheut eigentijdse ritmiek bovenop.

Marc Van de Walle

Sandro Fazio (el and midi g), Francesco Bearzatti (ts), Felix Barth (b, electronics, voc), Bartho Staalman (d, electronics, voc, ac g)

 

Datum: maart 15, 2018
Tags:
Abonneer