logo

Dee Dee Bridgewater, Irvin Mayfield & the New Orleans Jazz Orchestra – Dee Dee’s Feathers

OKeh Records – 67:23

***
Dee Dee Bridgewater, geboren in Memphis, brengt in dit album een eerbetoon aan de gevolgen van orkaan Katrina, nu tien jaar geleden. Om de muzikale traditie en sfeer van New Orleans kracht bij te zetten werkt ze samen met trompettist Irvin Mayfield (die zijn vader verloor bij de orkaan) en zijn 18-koppig N.O. Jazz Orchestra (NOJO). De opnames gebeurden in de New Orleans Esplanade Studio’s, een studio in een verbouwde kerk (beschadigd door de orkaan) in het hart van de stad. Traditionele songs zoals What A Wonderful World, Saint James Infirmary, New Orleans en Big Chief met gastoptreden van Dr. John zijn bepalend voor de cultuur van de Big Easy en krijgen een passend arrangement van NOJO-leden. Het thema van de prachtige tv-serie Treme wordt in een medley vertolkt.
Maar ook enkele nieuwe songs Dee Dee’s Feathers, Congo Square, C’est Ici Que Je T’Aime) en opener One Fine Thing van Harry Connick Jr. sluiten perfect aan bij die typische N.O.-sound. Overigens introduceert Irvin Mayfield voor dit project de banjo in zijn band. De muziek is aanstekelijk op zich en met de flamboyante uitstraling en altijd
overweldigende performance van Dee Dee Bridgewater is het live een belevenis. De wereldtournee brengt ze in oktober naar de AB.

Bernard Lefèvre

Dee Dee Bridgewater (voc),
Irvin Mayfield (t, voc) + N.O. Jazz
Orchestra en gast: Dr. John (voc)

Datum: oktober 01, 2015
Abonneer