logo

Filip Verneert & EO Simon – Meeting Patricia

filipverneert

Filip Verneert & EO Simon

Meeting Patricia

FVMusic – 52:22

****

Lees de titels van de nummers op de cd “Meeting Patricia” van gitarist Filip Verneert en pianist EO Simon en je waant je in een scène uit een intimistische film. Op een woensdagnacht in een oktobermaand (“Another Wednesday” en “October Night”) praten twee vrienden met elkaar. Althans, ze converseren met hun instrumenten. Dat hoor je als je zonder kloppen binnenkomt want de deur van het stemmige en wat afgelegen landhuis staat op een kier, je komt genood binnen, ze verwachten je. En je valt in hun gesprek.

De mannen kennen elkaar door en door, ze mijmeren bedachtzaam in “Another Night”, gaan gearmd door een labyrint waaruit je niet wanhopig naar de uitweg zoekt (“El Labirinto”) en delen zonder morren en jaloezie de polyamorie van Patricia (“Meeting Patricia”). Verneert en Simon troosten elkaar in de herdenking van een overleden vriend trompettist (“Beija-Flor”) en fleuren op in de fragiele frivoliteit van “Eden of Garden”.

“Meeting Patricia” is een plaat die de hoeken afrondt en rust geeft en waarin bekwaamheid, vertrouwen, samenhorigheid, warmte en integriteit én kunst van de gitarist en pianist dringen om een ereplaats. Vriendschap wint.

Mark Lefever

Filip Verneert (g), EO Simon (p)

Datum: september 20, 2016
Abonneer